Amelie

Kuva: Kepeätaival.fi, Sanna PaasivirtaAmelie (Alli)
FI AVA, FI AVA-H, SM8-14
Jackrussellinterrieri
Syntynyt 5.2.2006
Äiti: Happy, isä: Justin 


Luonne

Kärpässieni-Amelie
Amelie alias Ampsu on todella helppo ja kiltti koira. Pienenäkin se toi lelut näytille ihan kuin varmistaen, saako niillä leikkiä. Luulen, että Amelie luulee olevansa ihminen, sillä se on niin hyvin mukana menossa niin ruokapöydässä kuin saunassakin. Jos Amelie kohtaa ihmisystäviä, se hymyilee vienosti. Ameliella on muutenkin paljon ilmeitä eivätkä sen mielentilat jää epäselviksi. Koirien kanssa Amelie tulee hyvin toimeen. Se on kyllä pikkupomo, mutta jos toinen on pomompi, Amelie ei lähde haastamaan. Amelie on kotona viltteihin kääriytyvä sohvaperuna ja agilityradalla raivokas pieni menijä.

Agilityura

Agilityn aloitimme vuonna 2007 HSKH:n alkeiskurssilla, jonne riemukseni pääsimme valintakokeen kautta. Olemme olleet HSKH:n agilityn treeniryhmissä sekä tehoryhmässä ja käyneet jonkin verran myös ulkopuolisissa koulutuksissa. Amelien uran tähtihetkiä ovat olleet tuplavalioituminen sekä sijoittuminen vuoden 2014 agilityn SM-kisoissa 8. sijalle. Nykyään Amelie viettää lokoisia eläkepäiviään maalla.

Millainen menijä?

Amelien kanssa agilityn harrastaminen on ollut aivan huippua. Ei helppoa, mutta opettavaista ja vauhdikasta. Meidän kompastuskivenä ovat olleet ansaputket ja kontaktit, jotka on opeteltu moneen kertaan alusta alkaen. Kontaktiopetuksessa on hankaluutena ollut Amelien herkkä luonne, sillä se paineistuu helposti eikä kestä kovin pitkään toistoa. Amelien ohjaus on kuitenkin ollut melko antoisaa, sillä se menee kuin juna ja lukee hyvin rataa. Ohjaajan perään se ei paljoa kysele, mikä on ihan hyvä :)

 
 

Kuva: Kepeätaival.fi, Sanna Paasivirta

2 kommenttia:

  1. Pysyykö tuo kärpässienilakki menossa mukana vai onko se vain saunalakki? Joka tapauksessa hauska. Wohoo! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärpässienilakin kanssa ei voi hievahtaakaan, pitää vain poseerata vakavana ;)

      Poista