Nalli

Kuva: Aki Aintila

Nalli (Abysmal Nemesis)
ROP-pentu Voittaja 14 -näyttelyssä
Parsonrussellinterrieri
Syntynyt 17.3.2014
Äiti: Nila (Abysmal Themis to QD), isä: Mirri (Nervous Breakdown Continental Bull


Luonne

Nalli Nappula alias Nalli Naskalihammas alias Nalli Nakertaja alias Nappu on reipas ja iloinen huimapää. Jos Nalli olisi ihminen, se olisi varmaan lumilautailija ;) Kun Nalli tuli meille pentuna, meno oli niin lennokasta, että mietin, miten ihmeessä saan pidettyä sen hengissä, mutta vähitellen tähän menoon sitten tottui. Nallin motto voisi olla "häntä pystyssä eteenpäin". Siinä missä Amelie alistuu kiltisti kohtaloonsa, Nalli on kuin primitiivinen villieläin, joka pakenee paikalta tilanteen kehittyessä epäilyttäväksi. Älä edes luule, että saisit huijattua tai houkuteltua Nallia mihinkään, mitä se ei halua. Muiden koirien kanssa Nalli tulee hyvin toimeen, mutta jos joku ryttyilee, Nalli antaa kyllä nimensä mukaisesti samalla mitalla takaisin, ainakin siltä se kuulostaa. Treenikentillä Nalli on tosikko, siellä ei seurustella vaan tehdään hommia. Lapsia Nalli rakastaa!
 

Agilityura

Aloitimme agilityn HSKH:n Marjo Hytösen vetämässä vauvaryhmässä jo heti Nallin ensimmäisenä kesänä 2014. Pitkään treeneissä oli lähinnä leikkimistä, palkkailua ja tasapainoilua. Asioita on opetettu paljon tarjoamalla ja liikkeen apua välttäen. Olemme myös käyneet Ulla Kaukosen hyppytekniikkakoulutuksessa sekä opetelleet suuntakäskyjä Panu Erolan johdolla. Treenitahti on ollut melko rauhallinen ja mm. kontaktiesteet ja kepit ovat vielä kesken. Muutamalla supermölliradalla olemme käyneet kaahaamassa. Lukuisat loukkaantumiset ja sairaslomat ovat valitettavasti hidastaneet Nallin kanssa treenaamista.

Millainen menijä?

Nalli on aivan mahtava harrastuskoira! Se on helposti koulutettava ja motivoitunut. Se ei hevillä lannistu tai paineistu vaan tarjoaa uusia asioita. Nalli ohjaus on aika erilaista kuin Amelien, sillä Nalli tuntuu kääntyvän hyvin ohjaajan perään. Toivon, että saisin koulutettua Nallista itsenäisen ja irtoavan agilitykoiran. Tulevaisuus näyttää, minkälainen menijä Nallista tulee!


Kuva: Marjo Hytönen
2 kommenttia: