perjantai 21. elokuuta 2015

Blogi käyntiin


Jippii, näin lähtee Nallin oma agiblogi käyntiin! Tervetuloa lukemaan meidän kuulumisia :)
 

Miksi blogi?

 

Olen ollut huono videoimaan tai tekemään muistiinpanoja treeneistä, joten päätin kertaheitolla ottaa itseäni oikein kunnolla niskasta kiinni ja perustaa oman treeniblogin. Jos on blogi, niin on pakko videoida ja kirjoittaa treenimuistiinpanoja, eikö niin? Blogin parissa vietetty aika on luultavasti pois mun yöunista, mutta toivon, että blogin kautta meidän treenauksesta tulee aktiivisempaa sekä suunnitelmallisempaa, ja että saamme blogin kautta palautetta ja vinkkejä. Toivon että blogitekstit kiinnostavat myös lukijoita.

Missä mennään?

 

Pieni parson Nalli Nappula on nyt 1v5kk ja vaikka ollaan harrastettu agilitya jo yli vuosi, monet esteet kuten kepit, puomi ja A ovat edelleen lähtökuopissa osittain varovaisen treenaamisen ja osittain ajanpuutteen vuoksi. Nyt tavoitteena on ruveta treenaamaan keppejä ja puomia aktiivisesti, keppitreeniä painoittaen. Olemme keskittyneet tähän asti melko paljon yksittäisiin esteisiin sekä tekniikkaan ja tehneet suhteellisen vähän ratatreeniä.

Henkinen voittaja

 

Tänään kävimme kolmatta kertaa supermölliepiksissä, jotka on tarkoitettu aloitteleville koirakoille. Kisat olivat Lohjalla ja saavuimme sinne viime tingassa kamalan ruuhkan vuoksi. Rata oli tosi helpon oloinen, juuri sopiva supermölleille. Jopa näinkin helpossa radassa riitti kuitenkin haastetta. Aiemmissa kisoissa apuri on pidellyt Nallia lähdössä, sillä en halunnut ottaa riskiä, että se varastaa radalle. Nyt päätin kuitenkin ottaa askeleen eteenpäin ja päätin jättää Nallin yksin lähtöön. 

Ensimmäisellä radalla lähtö onnistui! Nalli tosin lähti niin äkäseen, että mietin, varastiko se kuitenkin hippusen. Tulevissa kisoissa voi sitten vähän malttaa pidempään. Heti ekan putken jälkeen tuli meidän perusvirhe, kun koira lähti mun liikkeen mukaan eikä hypännyt seuraavaa hyppyä. Myös radan lopussa toinen kielto. 

 

Toiselta radalta myös ok lähtö ja sitten virheetön suoritus, mutta varmistelua esteillä. Mutta silti nolla :) Kesken radan lelu rupesi tippumaan housun taskusta (treenitasku kateissa) ja jouduin ottamaan sen käteen. Pelästyin, että nyt tuosta tulee ehkä hylkäys, mutta selvisi, että toisen radan tulosta ei edes otettu huomioon. Tokan radan tuloksia ei näkynyt seinällä, mutta lapusta kuitenkin katsoin, että aika oli 3s nopeampi kuin ekan radan voittajalla eli olimme siis henkisiä voittajia!

 

Tuntuu, että joko en auta Nallia linjauksessa ja ohjaan niin kuin kokenutta rataa lukevaa koiraa tai sitten varmistelen hyppy kerrallaan. Tästä pitää päästä eroon, sillä Nalli menee kivasti, kunhan vähän liikun tarkemmin ja pidän ohjauksen päällä. Mutta ehkä sitä voi antaa itselleen armoa, sillä yhteinen sävel löytynee vähitellen. Ja upeaa, että Nalli ei varastanut lähdössä ja odotti vuoroa niin, että otti jopa namin ja pystyin tekemään jonossa paikallaolotreeniä. Ja aivan uusi halli ja paljon porukkaa ja silti pieni parson teki täysillä hommia mun kanssa. Mahtava pakkaus! Nyt odotamme innolla uusia supermöllikisoja ja treenaamme rentoa menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti