sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Synttärisankarin paluu treenikentille

Treeniä Pihla-parsonin kanssa

Nallin ollessa sairaslomalla olen saanut treenata tiistaisin Pihla-parsonin kanssa. Se on ollut huippua ja tosi opettavaista, sillä Pihla on niin taitava eikä jää kyselemään perään. Näistä treeneistä on jäänyt taskuun paljon ja Nalli luultavasti kiittää tulevaisuudessa, että olen käynyt Pihlan opissa. Kiitos Soile koutsauksesta, Pihlan lainasta ja kuvauksesta! Tässä muutamia treenipätkiä Pihlan kanssa.

Fyssarilla 18.1.

Nallin on siis ollut sairaslomalla lokakuun alusta lähtien pohjelihaksen revähdyksen vuoksi. Edellisellä käynnillä 23.11. fyssarimme Patricia huomasi, että Nallin jalkaan oli tullut uusi revähdys ja kuntoutuminen sai siksi vähän takapakkia. Tämän jälkeen suhtauduin jotenkin pessimistisesti kuntoutumiseen ja varoin vähän liikaakin liikunnan nostamista. Huolestuin kun Nalli istui kesken jumpan ja ajattelin, että se johtui jalan kivuista. Kävi kuitenkin ilmi, että Nalli keskeytti jumpan, sillä se oli liian haastava tasapainotyynyn päällä eikä Nalli osannut tehdä liikettä oikein. Pieni hikari ;)
Nalli liikkui suoraan, taipui hyvin molempiin suuntiin ja lähti istumasta liikkeelle molemmilla jaloilla. Vasen lapa ja reidet olivat kireänä, mutta ranka oli kunnossa eikä Nalli reagoinut vaurioituneen kohdan kosketteluun. Mikä helpotus!
Saimme ohjeeksi nostaa määrätietoisemmin liikuntaa ja vapaana oloa. Jumpat jatkuivat samana, mutta toistoja lisättiin.

Fyssarilla 10.3.

Nalli oli ollut viikon malla juuri ennen maaliskuun fyssarireissua, juosten vapaana Amelien kanssa. Vapaana oloa tuli siis lisättyä kerta heitolla melko reilusti ja taas pelotti mennä Patrician vastaanotolle. Nalli liikkui suorassa ja taipui hyvin molempiin suuntiin, mutta astui oikealla takajalalla heikommin ristiin eteen. Istumasta liikkeelle lähtö onnistui edelleen ponnistaen molemmilla takajaloilla symmetrisesti. Nallin oikean lavan lihakset olivat kireinä ja se reagoi vahvasti oikean takajalan reisilihasten ja lonkan koukistajan kosketteluun. Pelästyimme ensin, että Nalli aristi taas vauriokohtaa, mutta onneksi aristuskohta olikin toisaalla, huh! Jotain merkkejä maalla lomailusta on siis jäänyt, mutta onneksi vanha vaiva ei ole palannut. Ranka oli oikein hyvässä kunnossa.
Aivan mahtava uutinen oli, että nyt saamme nostaa liikunnan normaalille tasolle ja aloittaa treenailun! Voi mikä riemu! Treenailu pitää toki aloittaa hitaasti ja varovaisesti. Ensimmäisen kolmen viikon aikana saamme treenata vain melko suoria linjoja ilman tiukkoja käännöksiä. Ei keppejä, pysäytyskontakteja tai rengasta. Juoksukontakti maassa on sallittu. Hyppykorkeudet pidetään aluksi alhaalla ja niitä nostetaan hitaasti. Seuraavan kolmen viikon ajan saamme lisätä yhden tiukan käännöksen per treeni ja aloittaa keppitreenin 2x2 kepeillä, mutta pysäytyskontaktia ei vieläkään. Seuraava fyssari on 19.4. ja sen jälkeen saamme toivottavasti aloittaa myös pysäytyskontaktin treenaamisen. Jumpat tehdään niin kuin ennenkin, mutta määriä lisäämällä ja pienillä vaikeutuksilla.
 
Nalli kuuntelee Patrician treeniohjeita

Lähtötreenit 14.3.

Nalli meinasi pakahtua riemusta, kun pääsi pitkästä aikaa Racinel Areenalle. Meidän tiistaitreenien tavoitteena on ollut keskittyä keppeihin ja pysäytyskontakteihin, mutta nyt emme saaneet vielä tehdä kumpaakaan. Aloitimme treenailun rauhallisesti lähtöharjoituksilla. Tosin kun Nalli pääsi vapaaksi niin se kävi äkkiä tekemässä kerran renkaan, jota se oli nähnyt edellisen koiran treenaavan ;) Muuten Nalli pystyi keskittymään ihmeen hyvin! Olin varma, että se lähtee heti rallattelemaan pitkin kenttää, mutta sehän oli hyvin hallussa. Lisäsimme lähtötreeniin häiriötä omalla liikkeellä ja lelulla. Välillä lelu oli edessä, välillä se lensi eteen ja välillä Nallin luo lähtöön tai lähdön taakse. Nalli teki hyvää työtä, vaikka varasti pari kertaa lelulle, jos näki ettei kukaan ehdi sitä varastaa. Fiksu pieni koira. Etukäteen mietimme, että myös palkkauksessa pitää muistaa suorat linjat, mutta lähtöön palkkauksessa tuli kyllä välillä tiukka käännös paikaltaan. Treenien jälkeen Nalli oli ihan kuollut, vaikka tekikin vain lähtöjä. Kiitos Maria ja Minna treeniavusta ja kuvauksesta!

 

Nalli 3 vee

Perjantaina 17.3. Nalli täytti kolme vuotta! Toisaalta aika tuntuu menneen siivillä, mutta toisaalta kolmeen vuoteen on mahtunut valtavasti iloa ja riemua. Jotakuta voisi ahdistaa, että ei olla vielä lähelläkään kisauran aloittamista, mutta itse olen vain onnellinen, että Nalli on toipunut jalan revähdyksestä. Toki edelleen pitää malttaa treenin ja liikunnan kanssa, jotta uutta revähdystä ei tule, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää taas valoisalta. On aivan mahtavaa päästä treenaamaan tämän pienen parsonin kanssa, jolla on motivaatio kohdillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti