sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Tossuja, treeniä ja tavoitteita

Varustelenkkeilyä


Tämän talven kovien pakkasten myötä lenkkeilystä on tullut varsinaista varusteurheilua. Viime talvena Nalli selvisi pakkasista hyvin pelkkien takkien avulla, mutta kun lämpötila lähestyi tänä vuonna 20 pakkasastetta, pieni parsonkin rupesi nostelemaan jalkojaan. Lenkillä piti kuitenkin käydä, vaikka pakkanen paukkui, joten piti ruveta tossurumbaan.

Amelie on tosi kylmänarka ja sille on ostettu jos jonkinmoista tossua. Useat tossut ovat olleet karseita floppeja. Joko ne ovat tippuneet jalasta tai sitten ne ovat olleet liukkaat luistimet. Epätoivoisena tein joskus tossut mun vanhoista fleecehanskoista niin että jokainen sormi oli tossu. Ne toimivat ihan ok, mutta kiristyssysteemin petti välillä niin, että tossuja sai poimia hangesta. Viime talvena tilasin lopulta fleecetossut Vinha Kaulapannalta. Tossut ovat olleet ihan huippuhyvät. Pohjassa on kaksinkertainen fleece ja kiristysnauhassa on joustava osa, jolloin tossut saa kiinni niin napakasti, etteivät ne ole jääneet hankeen. Siinä missä Amelie käveli muissa tossuissa huonosti, nämä eivät haitanneet menoa. Koska Amelie lomaili pakkasten aikaan maalla ja ulkoili kuulemma lähinnä ikkunalaudalla, Nalli pääsi lainaamaan Amelien Vinha-tossuja. Ne toimivat hyvin, mutta olivat selvästi liian pienet Nallille.

Sain vinkin, että Konalan Minieläimessä oli tossuja edullisesti ja lähdimme Nallin kanssa shoppailemaan. Nallin koossa tossuja löytyi kahta mallia ja vielä alesta ja päätin ostaa molemmat. Ekat olivat perusfleecetossut (Puppy style) ja toiset pinkit ja timanttiset prinsessatossut (For my dogs). En olisi ikinä kuvitellut ostavani tällaisia prinsessatossuja, mutta ne istuivat niin hyvin, että ahneuksissani päätin ostaa alesta varmuuden vuoksi myös ne. Kummassakin oli hyvän oloiset kiristysnauhat, mutta ne eivät ole joustavat, kuten Vinha-tossujen. Molemmat toimivat lenkillä kivasti, mutta fleecetossuista hajosi nopeasti yksi kiristysremmi. Lisäksi yksi tossu irtosi, kun Nalli juoksi umpihangessa. Prinsessatossut olivat kyllä näky, kun ne kiilsivät auringossa! Ne olivat viileämmät kuin fleecetossut, mutta soveltuvat varmasti hyvin esim. jos tassuun tulee joskus haava. Seuraavan kerran aion kyllä ostaa taas Vinha-tossut, sillä niissä on paras kiinnitys.

Vinha-tossu, For my dogs-tossu ja Puppy style-tossu


Nalli prinsessatossuissaan

Tossujen laittaminen on vähän vaivalloista, sillä Nalli ei niistä pidä ja karkaa sohvan alle kun tajuaa, että pitäisi lähteä ulos. Koska asumme 4. kerroksessa ilman hissiä, tossut täytyy joko pukea ulko-ovella tai sitten kantaa koira tossuineen alas. Melkoista säätöä siis tämä lenkille lähtö on viime aikoina ollut.

Kun pitäisi lähteä ulos pakkaseen, Nalli menee sohvan alle ;)

Nyt onkin ollut aivan mahtava ulkoilla, kun pakkanen on viimein laskenut ja tossut voi heittää ainakin hetkeksi kaapin pohjalle! Viikonloppuna Nalli pääsi riehumaan tossuitta lumessa kavereiden kanssa ja oli Onnellinen :)

 

 

Hyppytreenit


Torstaina 21.1. kävimme Nallin kanssa pitkästä aikaa Ulla Kaukosen hyppytekniikkatreeneissä. Edellisen kerran olemme treenanneet hyppytekniikkaa marraskuussa ennen fasettilukon huomaamista. Nyt uskaltauduttiin tsekkaamaan, miltä hyppääminen näyttää ja näkyykö siinä toispuoleisuutta. Hyppääminen sujui hyvin ja kehitystä oli tapahtunut, varmaankin jumpan vuoksi. Muutaman kerran Nallin hillintä petti ja se hyppäsi pari estettä kerralla. Kun kokeiltiin hyppykorkeuden nostamista, hyppy kuitenkin hajosi eli taidot eivät vielä riitä korkeampiin hyppyihin. Niitä siis treenaillaan, kunhan saadaan vielä Patricialta tieto, onko "mielen toispuoleisuus" hävinnyt. Kroppa on ollut jo pitkään ok.


Tarharyhmän keppitreenit


Perjantaina 22.1. teimme Tarharyhmän treeneissä kujakeppejä. Treenasimme lähetyskulmia ja sitä varten avasimme kujan melko auki. Olin tosi ylpeä Nallista, sillä se ylitti täysin mun odotukset. Ilman Marjoa olisin tehnyt paljon helpompia kulmia, mutta Nalli selvisikin vaikka mistä! Välillä keppitreeneissä tulee ongelmaksi kun pitää lähettää kepeille liian pienestä tilasta paikaltaan, sillä Nalli ei jää kyselemään onko suunta oikea vaan lähtee suorittamaan rataa täysiä. Kerran se juoksi suorille kepeille ja ihmetteli, että eihän näistä pysty juoksemaan läpi! :) Kiitti Marjolle opeista!

Niina otti aivan ihania kuvia tarharyhmäläisistä, kiitos!

Vuoden 2016 tavoitteet


Listaanpa tähän loppuun vielä meidän tämän vuoden tavoitteet. Meidän tavoitteena on:

1. Parantaa Nallin kehonhallintaa jumpan avulla.

2. Pitää yllä molempien koirien kuntoa.

3. Opettaa Nallille kepit sekä kontaktit niin että ne voisi ottaa osaksi rataa.

4. Treenata Nallin kanssa hyppytekniikkaa.

Pyrin siihen, että ehdimme vapaatreenaamaan Nallin mahdollisimman usein. Olisi houkuttelevaa käydä enemmän ratatreeneissä, mutta meidän olisi hyvä panostaa nyt juuri esteosaaamiseen, joten yritän välttää treenien haalimista. Treenilistassamme on paljon asioita, joita voimme treenata myös itsenäisesti, tosin apupalkkaaja olisi aina kullanarvoinen. Kevätkaudella meillä on sekä Tarharyhmän treenit että Ulla Kaukosen hyppytekniikkakoulutus joka toinen viikko.

Amelie täyttää pian 10v ja sen kanssa käymme luultavasti silloin tällöin treeneissä ja kisoissa. Isoimpana tavoitteena on pitää seniori hyvässä kunnossa, agilitya harrastamme sen mukaan.

Amelie ja sen lempilelu. Nalli on jo ehtinyt irroittaa lelulta jalan, mutta nykyään se viedään turvaan kun N. Nakertaja saapuu kylään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti