lauantai 30. tammikuuta 2016

Kropanhallintaa Kouvolasta


Torstaina 28.1. lähdimme viemään Nallia ja sen kaveria Nixiä Patricia Hirnin hoidettavaksi Kouvolaan. Täytyy myöntää, että tuntui kyllä aika hullulta lähteä Kouvolaan asti hoitamaan koiraa, mutta on sitä hullumpiakin juttuja tehty koirien ja koiraharrastuksen eteen :) Patricia oli mukana Nuorten koirien fysiikka- ja suuntakurssilla ja seurasi kuukausittain koirien fysiikkaa sekä antoi kullekin koiralle räätälöityjä jumppaohjeita. Kurssin loputtua halusin kuitenkin jatkaa Patricialla käyntiä, etenkin kun Nallilla havaittiin epätasapainoa takajalkojen käytössä fasettilukon jälkeen.

Edellisessä fysiikkatsekissä Patricia siis huomasi, että vasen takajalka oli oikeaa heikompi ja Nalli kompensoi sitä liikkeissä. Tämä näkyi tasapainotyynyllä seisomisessa ja Nalli kääntyi huonommin toiseen suuntaan. Olimme sen jälkeen jumpanneet päivittäin jalan vahvistamiseksi. Jumppaan kului (1) takajalkojen nostelu niin että Nallin etujalat olivat laatikon päällä, (2) tasapainotyynyllä istuminen ja seisominen vuorotellen ja (3) pyöriminen heikompaan suuntaan pyöreän alustan päällä. Pyöreäksi alustaksi hommasin kakkuvuoan, joka oli sopivan matala. Jumpat ovat sujuneet musta tosi hyvin. Välissä kävimme Tamara-fyssarilla ja kroppa oli hyvässä kunnossa. Myös Ulla Kaukosen hyppytreeneissä näkyi kehitystä hyppäämisessä.

Jumpasta oli tosiaankin ollut hyötyä, sillä Nallin vasen takajalan lihakset olivat vahvistuneet jopa suuremmaksi kuin oikean takajalan lihakset! Jatkossa rupeamme pyörimään myös toiseen suuntaan, jotta molemmista takajaloista tulee yhtä vahvat. Pyörimisessä kehittyy myös jalkojen hahmottaminen. Takajalkojen nostelu sujui hyvin, joten siirryimme nyt nostelemaan ristikkäistä etu- ja takajalkaa samanaikaisesti. Tähän Nalli ei ole kyennyt aiemmin. Tasapainotyynyjumpassa Patricia neuvoi ottamaan toisen tyynyn rinnalle (etujalat yhdellä tyynyllä ja takajalat toisella) niin että jumpasta tulee haastavampi. Kahden tyynyn jumppa on myös ergonomisesti parempi kuin yhden tyynyn jumppa, sillä näin Nallilla on enemmän tilaa.

Jumppien tsekkausten jälkeen Patricia käsitteli Nallin rangan. Nallista käsittely oli niin ihanaa, että se suorastaan vaipui "nirvanaan" ja sulki silmänsä. Rangasta löytyi kuitenkin muutamia jumeja. Kaularangan loppuosa ja rintarangan alkuosa oli jäykkä ylöspäin ja lanneranka oli kiertynyt vasemmalle. Nalli vastasi onneksi hyvin käsittelyyn ja tuli hyvään kuntoon :)

En tiedä, onko Nalli liukastunut ulkona vai mistä jumit ovat syntyneet. Nallin meno on kyllä kotonakin sellaista, että kauhulla katson sen kaahailuja ja hyppyjä. Kun yritän estää, hypyistä tulee vielä kauheampia. Nyt ollaan yritetty ottaa Kouvolan käynnin jälkeen rauhallisesti. Onneksi Nalli oli hoidon jälkeen niin väsynyt, että se lähinnä nukkui. Olin kyllä saada hermoromahduksen, kun Amelie rupesi riemuamaan saapuvasta kotiväestä sillä seurauksella että Nalli hyppäsi sohvalta lattialle miten sattui. Kunpa noille koirille voisi puhua järkeä, puuh!

Reissusta jäi tosi hyvä mieli. Jumpat olivat tehonneet ja jumit saatiin avattua. Kiitos Patricialle hoidosta ja neuvoista sekä Päikille kivasta reissuseurasta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti