maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kauheesti kaikkee!

Viimein ehdin taas päivittämään Nallin kipityksiä. Edellisen päivityksen jälkeen on mm. ehditty treenata keppejä ja hyppyjä sekä ostaa linnunpönttöjä. Lyhyt juttu myös historian ensimmäisestä agilitypaneelista.

Kepitkepitkepit


Keppitreeneissä on menty jo muutamalla kujakeppitreenillä valtavasti eteenpäin. Nyt Nalli tekee jo hieman pientä pujotteluliikettä. Käytiin 3.3.2016 vapaatreenaamassa keppejä Alman ja Narrin kanssa ja olin mielettömän tyytyväinen treeneihin. Aluksi Nalli tippui kujalta pois, mutta hiffasi sitten jujun ja selviytyi hienosti, jopa vähän sivulta lähettäen, jee!

Keppitreenit 3.3.2016


Heti seuraavana päivänä 4.3.2016 treenattiin Nallin kanssa keppejä uudelleen Tarharyhmän treeneissä. Jos edellisen päivän treeni oli super niin tämä treeni oli katastrofi. Nallin kierrokset olivat ihan kaakossa eikä mistään tullut mitään. Lyhyesti sanottuna Nalli kävi niin kuumana, ettei pystynyt suoriutumaan sille melko helpoistakaan keppitreeneistä. Yritimme ottaa vähän kulmia mukaan, mutta Nalli juoksi kepeille miten sattuu. Virheen jälkeen näppärä pikkuparson karkasi putkeen ja kävi sitten hakemassa itsenäisesti suoran kulman kepeille onnistuen sitten. Siinähän on toki paljon positiivista, mutta nämä itsenäiset suoritukset oli pakko jättää palkkaamatta, jotta karkailu saadaan kuriin :/ Videota editoidessa rupesi ihan korvia kuumottamaan, kun katsoi meidän sekoilua! Tän siitä saa kun opettaa koiralleen asioita tarjoamalla ja hetsaa vielä päälle. No, aina ei voi olla supertreenit! Ja kyllähän sieltä sai kuitenkin editoitua myös onnistuneita suorituksia :) Tarkoitus oli editoida myös sekoiluvideo, mutta multa loppui puhti kesken...

Keppitreenit 4.3.2016

Treeneistä jäi takataskuun:
- Valmistaudu koiran kanssa huolella omaan vuoroon, etenkin jos koira on joutunut odottamaan vuoroaan ja keräämään kierroksia.
- Tee ryhmätreeneissä hieman helpompaa tehtävää kuin omatoimitreeneissä, jossa koira on rauhallisempi.
- Vähennä hetsausta. Oon lähettänyt usein Nallin kepeille hetsaamalla eli pitämällä sitä kiinni ja innostamalla sitä. Hetsausta ei lienee enää tarvita vaan nyt tulisi keskittyä hallittuun lähtöön niin ettei Nalli karkaile kepeille mistä sattuu :)
- Helpota sisäänmenoa ja panosta kulmiin ja lähetyksiin. Nalli on jo hiffannut pujottelun, muttei aina malta keskittyä sisäänmenossa. Eli alkuosaa auki, mutta loppukepit voi pitää jo melko kapealla.

Kiitos Marjolle treeneistä ja Almalle videoinnista ja avusta!


Agilitypaneeli


Sunnuntaina 6.3.2016 järjestettiin Suomen ensimmäinen agilitypaneeli Helsingin Seudun Kennelpiirin toimesta. Paneelin puheenjohtajana oli Seppo Savikko ja panelisteina olivat Iida Vakkuri, Ville Liukka, Jenna Caloander, Kim Kurkinen sekä Sanna Lehtonen.

Kokemus oli todella hauska! Panelistit olivat rentoja ja vähän väliä sai nauraa vedet silmissä. Kiva, että paneelissa oli näin rento tunnelma eikä aiheesta väännetty turhan tiukkapipoisesti. Alkuosassa ei otettu kysymyksiä tai kommentteja, mutta muutamaan kertaan kyllä kysyttiin gallup-tyylisesti yleisön mielipidettä ja tämän vuoksi keskustelu varmasti soljuikin niin mukavasti eteenpäin. Nyt panelistit olivat kaikki huippukisaajia, joilla on ollut kokemusta Suomen edustamisesta kansainvälisissä arvokisoissa. Niin kuin jälkikäteen palautteessa puhuttiinkin, tulevissa paneeleissa olisi mielenkiintoista kuulla myös esim. fyssaria sekä eri tason harrastajia. 

Agilitypaneelin tuotto meni agilityn nuorisotoiminnan hyväksi. Järjestelyt oli hoidettu hienosti ja mulle napsahti yksi ennakkokysymysten kesken arvotuista backontrack-alustoista, jesh! Kiitos järjestäjille! Toivottavasti saadaan jatkossakin paljon nuoria lajin pariin, sillä sieltä saadaan myös niitä uusia huippuja!

Paneelin voi katso kokonaisuudessaan täältä:


Historian ensimmäiset agipanelistit

Hyppytekniikkaa


Torstaina 10.3.2016 päästiin pitkästä aikaa treenaamaan Nallin kanssa hyppytekniikkaa. Hyppääminen sujui ihan kivasti ja kehitystä on tapahtunut jumppatreenin myötä. Muutama karkaus lähdöstä, mutta onneksi etupalkka ehdittiin napata pois. Rimakorkeutta ei edelleenkään voi nostaa. Lisäksi Nalli tarvitsee vielä jonkin verran ponnistusetäisyyttä, sillä kun se laitetaan ponnistamaan läheltä, sillä se ei ota kunnollista tukea etujaloillaan. Hypyt olivat aika hupaisia, harmi kun kamerasta loppui kesken kaiken muisti. Kiitos Ullalle treeneistä ja Jaijalle palkkausavusta!

Nalli hyppytekniikkatreeneissä 10.3.2016

 

Pönttöostoksilla


Kävimme Nallin kanssa 11.3.2016 Lintuvarusteen Kevätpäivillä pönttöostoksilla. Osallistuimme Miljoona linnunpönttöä-kampanjaan kahdella uuttukyyhkyn ja yhdellä puukiipijän pöntöllä. Olimme myös fanittamassa paikalla ollutta The Arctic Redpolls -joukkuetta, tuttavallisemmin Turpoja. Turpot lähtevät ainoana joukkueena Suomesta suureen Champions of the flyway -lintukisaan Israeliin, jossa kerätään varoja muuttolintujen suojeluun. Tänä vuonna rahat menevät lintujen suojeluun Kreikassa, jossa tapetaan yhä laittomasti miljoonia muuttolintuja.

Pöntöissä oli valinnan varaa!

Nalli ja puukiipijän pönttö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti