torstai 24. joulukuuta 2015

Tauolta tauolle

Tasapainoisuuden tsekkausta 


Pidettiin Nallin kanssa peräti kolme viikkoa treeniataukoa, sillä mulla oli epäilys, ettei se käyttänyt fasettilukon jälkeen tasapuolisesti molempia takajalkojaan ja fyssari-Tamaran mukaan Nallin lantio oli vähän lukossa. Koirat alkavat helposti kompensoimaan liikkumistaan jumien aikana ja näistä vääristä liikeradoista on sitten vaikea päästä eroon. Treenasimme päivittäin fyssari-Patricialta saatuja jumppia ja musta Nallin takajalat olivat jo samanpainoiset ja sekä istuminen että makaaminen näyttivät melko hyvältä. Niinpä uskaltauduin aloittamaan taas treenailun. Treenejä tuli heti ekalle viikolle useampi, mutta pidin rimat alhaalla ja Marjon treeneissä jätin ratatreenin väliin.

Iinan treenit


Pääsimme tiistaina 15.12. pitkän tauon jälkeen Nallin kanssa Iinan treeneihin. Nallin tauon aikana Amelie on päässyt tuuraamaan sitä, mikä on ollut kivaa, sillä treenit ovat soveltuneet mainiosti myös pienelle kolmosluokkalaiselle. Tämän kerran treeni oli tosi hauska! Ideana oli häiritä ohjaajaa, sillä ajatuksella, että vaikka joskus törttöilee, pystyy silti jatkamaan rataa. Ohjaajat joutuivat hyppimään kesken radan kun koira oli putkessa ja kokoamaan sitten itsensä niin että pystyi taas ohjaamaan. Olin varma, että Nalli hermostuu moisesta toiminnasta, mutta se yritti vaan kovasti ymmärtää, että mikäs ohjaus tämä tämmöinen on ;)

Kiitos Iinalle erinomaisista treeneistä ja neuvoista syksyn aikana!

Tässä parhaat palat, kiitos Empulle kuvauksesta!


Tarharyhmän treenit


Koska seuraavana päivänä oli suuntakurssin treenit, teimme perjantaina 18.12. Marjon treeneissä Nallin kanssa vain muutaman erän kujakeppejä ja vähän keinua. Keppitreeni meni aluksi ihan riemumaakaroinniksi, mutta sitten Nalli keskittyi ja teki hienosti vähän hankalammistakin kulmista. Huomasin, että pieni kädenliike auttaa koiraa paljon. Teimme laskettavaa keinua niin että Nalli juoksi matalinta keinun tasoa remmissä. Treeni meni ihan kivasti eikä Nallia jännittänyt keinu, vaikka ollaan treenattu sitä tosi vähän. Vauhti oli melko hidas, mutta se oli vain positiivista, sillä silloin ehtii miettiä. Kiitämme taas Marjoa kivoista treeneistä ja kullanarvoisista neuvoista!

Fysiikka- ja suuntavalmennuksen päätöspäivä


Lauantaina 19.12. oli Nuorten koirien fysiikka- ja suuntakäskyvalmennuksen päätöspäivä. Suuntatreenien osalta jokaiselle tasolle oli suunniteltu oma loppukoe. Me oltiin Nallin kanssa jatko-tasolla ja treenit olivat meille vähän turhan vaikeita treenimäärään nähden. Melkoista sählinkiä etenkin takaaleikkausten kanssa, jotka ovat meillä vielä ihan kesken. Välistävetojen suhteen olin luottavainen, sillä oltiin saatu ne onnistumaan niin hyvin yksissä treeneissä. Nyt kun kuvio oli haastavampi ja välistävetoihin piti tulla vauhdista yhden hypyn takaa, olimmekin vaikeuksissa.  Kurssin aikana on kuitenkin tullut paljon kehitystä. Nalli hakeutuu itsenäisesti hypyille ja etenee erinomaisesti. Myös kääntyminen sujuu hyvin ja oma palkkauksen ajoitus on kehittynyt. Jatkossa pitäisi paneutua etenkin takaaleikkauksiin ja muihin poispäinkäännöksiin, joihin meillä onkin Soilen hyvät kotiläksyohjeet. Mutta nyt vaan pitäisi päästä tekemään näitä kotiläksyjä...

Tässä suuntatreenien parhaat palat:

Patrician fysiikkatsekki jännitti melko paljon, sillä en ollut varma, oliko Nallille jäänyt toispuoleisuutta, vaikka jumppien perusteella näyttikin hyvältä. Kävi kuitenkin ilmi, että Nalli oli huijannut mua! :D Takajalat tuntuivat samanpainoisilta, mutta Nallipa olikin oppinut siirtämään painoa etujaloille kun nostelin sen takajalkoja. Voi että näitä pieniä huijareita! Onneksi kroppa oli kuitenkin tosi hyvässä kunnossa eikä jumeja löytynyt. Ainoa jumi on siis aivoissa. Patricia opetti, miten pystyn tsekkaamaan, onko myös vasen takajalka hyvin käytössä. Testasin liikettä kotona ja huomasin, että vasen pakara tosiaan jäykistyy kun oikeaa takajalkaa ja vasenta etujalkaa nostaa yhtä aikaa. Kun jalkoja nostaa toisin päin, oikea pakara ei jäykisty. On tämä kyllä tarkkaa puuhaa! Jatkamme siis treenitaukoa kunnes Nalli käyttää molempia takajalkojaan yhtä hyvin ja syvät lihakset vahvistuvat. Jotain pientä voimme tehdä, mutta mielellään mahdollisimman vähän. Pyrin jättämään erityisesti hyppäämisen pois, ettei Nalli opi hyppäämään kompensaation vuoksi väärin. Saimme uudet jumppaohjeet, joilla molemmat puolet pitäisi saada tasapainoiseksi. Olen tosi onnellinen, että lähdin mukaan tälle kurssille, sillä Patrician tsekin ja ohjeiden myötä mun silmät ovat avautuneet koiran kropan hallinnan ja fysiikkatreenin tärkeydestä.   

Kiitos Panulle ja Patricialle tosi hyvästä kurssista ja kurssitovereille kuvaamisesta!

Joululomalle


Onneksi tähän väliin tulee pieni joululoma niin taukoilu alkaa leppoisasti. Suunnitelmissa on köllötellä ja herkutella sekä tehdä pitkiä kävelyretkiä mökillä!

Toivotamme oikein rentouttavaa joulua ja onnea tulevalle vuodelle! :)

Lumiukko saa kyytiä :)
Nallin joulutervehdys
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti