torstai 25. helmikuuta 2016

Supermölli treenaa ja kisaa

Tarharyhmän treeneissä


Perjantaina 19.2. päästiin pitkästä aikaa tekemään vähän pientä rataa Marjon treeneissä mikä oli suorastaan ihanaa! Tehtiin treeni pienissä pätkissä, sillä jouduttiin vielä jättämään kontakteja ja kepit välistä. Puomin 2on2off saatiin kyllä yhdistettyä mukaan kuten myös matala keinu, mikä oli tosi positiivista! Treeniin sisältyi irtoamista sekä vähän kääntymistäkin. Irtoaminen suorilla sujui erinomaisesti eikä muurikaan tuottanut ongelmia. Mun pyynnöstä mukana oli myös vähän sivuirtoamista putken jälkeen, mikä on ollut meille haastavaa, sillä putken jälkeen Nalli juoksee usein mun luokse. Positiivisena juttuna oli myös Nallin tiukka kääntyminen. Sellaisella ohjauksella, jolla Amelie hyppäisi melko pitkälle, Nalli kääntyy näpsäkästi pienellä kaarroksella. Tätä on toki myös harjoiteltu Panun opissa, mutta Nalli tuntuu myös kääntyvän aika kivasti luontaisestikin. Oman ohjauksen suhteen täytyy muistaa vähän hillitä jatkossa noita käsiä, miten ne tuntuvatkaan nousevan yläilmoihin...

Treenien parhaat palat


Kaikki videolla olevat treenipätkät


Kiitti Marjolle kivoista treeneistä ja Ainoleenalle sekä Niinalle kuvauksesta! :)

Supermöllikisoissa JAU:n uudella hallilla


Pohdin pitkään, että lähdetäänkö heti treenien jälkeisenä päivänä supermöllikisoihin. Kisainto kuitenkin voitti ja lähdimme kisaamaan lauantaina 20.2. JAU:n uudelle hallille Sipooseen. Navigaattori yritti heti alkuun eksyttää meidät ihan väärälle puolelle motaria, mutta löysimme ajoissa perille. Parkkipaikkoja oli hyvin niukasti, mutta onneksi superit olivat heti ekana ja saimme kivasti auton parkkiin. Ympäristöstä löytyi tosi kivat lenkkimaastot. Myöhemmin aamupäivistä reiteille oli tosin aika ahdasta mennä kun kaikki ryysivät samoilla poluilla hallin edessä. Kevään tullen ja hallin ympäristön valmistuessa homma varmasti helpottuu. Halli oli musta tosi kiva, valoisa ja pohja kivan tuntuinen. Fiilis oli mukava ja hallissa raikasi Antti Tuisku :) Ilmoittautuminen sujui hyvin eikä tuloksiakaan tarttenut odotella. Supermöllien rata oli ihanan helppo. Ainut supereille vaikea kohta oli loppusuora, jossa olisi pitänyt irrota viimeiselle hypylle putken jälkeen kun ohjaaja oli usein perässä.

Ensimmäisellä radalla Nalli teki heti bravuurinsa eli karkasti remmeistään tekemään parit esteet, mistä hylly. Tästä pitää päästä eroon :/ Muuten meni ihan kivasti, tosin yritin saada etumatkaa vaikealle loppusuoralle enkä ohjannut kunnolla toka vikaan putkeen. Ja niinkuin uumoilinkin, Nalli ei meinannut irrota vikalle hypylle vaan kääntyi putken jälkeen hakemaan mua. Näin kävi monelle muullekin. Meille loppu olisi ollut helpompi, jos siinä olisi ollut pelkkiä hyppyjä. Mutta tällaista kohtaa täytyy siis treenata.

Rata1: HYL


Tokalla radalla estin alkukarkailut. Loppusuoran ongelmia olisi voinut yrittää välttää esim. vaihtamalla puolta, mutta yritin vain uudelleen samalla lailla kuin ekalla kerralla ilman vippaskonsteja. Taas tuli pientä pyörähdystä, mutta sain sitten takaaleikattua vikankin hypyn mukaan. Pienestä pyörähdyksestä huolimatta pingottiin toiselle sijalle ja saatiin hienot Hussen palkinnot, jee! :)

Rata2: Nolla ja 2. sija


Kiitos Sarille kuvaamisesta! :)

Palkinnoksi saatiin lötköfrisbee ja herkkuja. Supermölli ei ehtinyt poseeraamaan :)

Jäähkälenkillä onnistuin sitten nyrjäyttämään nilkkani metsässä kuoppaan. Ensiavuksi toimi koirankakkapussi täyteen lunta ja pussi kenkään. Sen verran pahasti nivelsiteet vaurioitui, että nyt ei sitten hetkeen kipitelläkään agilityradalla ja supermölli saa tyytyä estetreeniin. Onneksi liikkuminen sujuu jo hyvin ilmalastan avulla eli kyllä tästä vielä päästään ennen pitkään taas kaahaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti