sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Epistelyä, hyppyjä ja mökkielämääTehis Cup osakisa 1

 

Päästiin tiistaina 8.9. epävirallisiin agilitykisoihin Tehis Cupin ekaan osakisaan. Molemmat tytöt pääsivät kirmaamaan radalle, mikä oli superkivaa! Nallin menoon olin niin tyytyväinen! Se odotti hienosti lähdössä ja paineli niin, ettei mun tarttenut edes sen kummemmin ohjailla. Ratahan oli toki tosi helppo, mutta aiemmin meille on tullut helposti kieltoja hypyiltä. Nalli juoksi supermölleissä peräti kaksi nollaa :) Ekalta radalta Nalli kääntyi parin putken jälkeen ihmettelemään, että minne mä hävisin, mutta tokalla radalla muistin kutsua sitä oikeaan suuntaan. Ekaa kertaa ikinä Nalli pääsi niin hyvään vauhtiin, että se rupesi pitämään pientä intokitinää juostessaan. Saas nähdä, miten kovaääninen kiituri siitä tulee, kun vauhti ja into tuosta vielä lisääntyy! Me sijoituttiin 2. Olin varma, että oltais hävitty 3. tulleelle pienelle phalenelle, joka näytti tosi nopealta, joten ilahduin, että Nalli olikin painellut samaa tahtia. Tässä Nallin toka rata:


Tiukka kisa!
Super-Nalli :)

Myös kisaavilla oli tosi kiva rata! Amelien eka rata sujui kivasti keinua lukuunottamatta, jonka uusin (HYL). Keinua pitäisi kyllä treenata, siitä on tullut vähän liiankin nopea ja ilmava. Yleensä ei tosin olla saatu siitä virhettä, mutta kierrosten noustessa, siitä voi napsahtaa virhe. Nyt kierrokset oli tosiaankin kaakossa, sillä Amelie kirkui radalle niin että sisäänheittäjä piteli korviaan! Juoksu-A sujui meille oikein hyvin ja puomin kontaktikin meni kivasti, vaikka vapautinkin vähän turhan aikaisin. Tokalla radalla yritin kikkailla alun nopeammaksi, mutta siitä seurasi kielto keinulle. Ja keinu ei kyllä ollut taaskaan priima. Edellisen radan nopea puomin kontakti kostautui toisella radalla ja Amelie vapautti itsensä. Uusin puomin, mikä ei ollutkaan ehkä järkevää, sillä kontakti oli taas enemmän hiippailu. Amelien kanssa oon todennut parhaaksi lähteä kokonaan pois, jos kontaktilla tulee virhe, sillä uusiminen paineistaa koiraa. Mutta olipas mahtavaa kisata seniorin kanssa pitkästä aikaa! Kamera vähän kiukutteli ja pätki videointia, mutta tässä parempi eka rata:Hyppytekniikkaa

 

Torstaina 10.9. käytiin Nallin kanssa Ullan hyppytekniikassa. Treenit sujuivat kivasti ja tsekkailtiin taas korkeuksia. Näytti, että Nalli osaa hypätä hyvin 15cm rimoja, mutta korkeammilla rimoilla tekniikka hajoaa ja pää nousee. Ulla neuvoi, ettei rimoja kannata vielä nostaa, mutta testata korkeampia rimoja aina vähitellen. Rimoja kannattaa nostaa niin, että toinen pää korkeammalla, sillä tällöin nostoa tulee vain 2.5cm kerrallaan. Saatiin ohjeeksi treenata vaihtelevasti eri harjoituksia. Ennen hyppysuoraa on hyvä olla vielä pieni pumpperi ja vasta myöhemmin lähtöön voi ottaa etäisyyttä, sillä tämä vaatii koiralta enemmän osaamista. Ihan suoraan hypyn edestä ei kannata hyppyyttää, sillä tällöin koira voi ruveta aloittamaan hypyt pää ylhäällä. Kivat treenit! Nyt tsemppaan omatoimitreenin kanssa ja teen hyppytekniikkaa säännöllisemmin.


 

Nixi ja Nalli odottavat vuoroaan :)

 

Minimökkiloma

 

Lähdimme tyttöjen kanssa rentoutumaan viikonlopuksi mökille. Olikin aivan mahtavat ilmat! Tytöt nukkuivat auringossa ja juoksivat pihaa ympäri. Nallin uudeksi lempipaikaksi tuli valkoinen soutuvene. Muutaman kerran ihmettelin, että minne se koira on hävinnyt ennen kuin erotin veneestä Nallin mustan nappinenän. 

Nalli ja Amelie mökillä
 
Veneestä tuli Nallin lempipaikka :)


Täysin en raaskinut viikonloppua treenittä viettää vaan pakkasin irtokepit mukaan. Olemme treenanneet keppejä sekä kujalla että 2x2-tekniikalla. Tässä meidän pienet 2x2 treenipätkät mökillä. Ennen tätä ollaan treenattu muutamia kertoja niin että pallo lentää, kun Nalli menee kahden kepin välistä. Ekoilla kerroilla linja oli ihan suora, mutta nyt oon jo vähän vaikeuttanut sitä. Trampoliinin vieressä oli hyvää pehmeää maata, mutta trampoliini kyllä vähän häiritsi treeniä, joten siirsimme toiseen treeniin keppien paikkaa.


 
Nyt kun vielä ilmat sallii, pitäisi edetä keppien suhteen. Olemme saaneet erinomaiset 2x2-ohjeet ja lainaksi irtokepit. Ostin myös käytettynä Susan Garrettin 2x2-DVDn. Nyt on siis varusteet kunnossa :) DVD:n mukaan oikealla treenillä on mahdollista saada kepit valmiiksi 12 päivässä! Nyt vain tarttisi noita treenikertoja. Tosin heti aluksi DVD:llä kerrotaan, että kropan ja tasapainon pitäisi olla kunnossa ennen treenin aloittamista, ja siinähän meillä on vähän tehtävää, kun Nallin jalat ovat vielä hukassa. Toivon, että nekin kuitenkin löytyvät vähitellen Patrician jumppaohjeiden avulla. 

Kiitos Almalle, Johannalle, Tealle, Päikille ja äidille kuvauksista! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti