sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Suuntaan jos toiseen, sateessa ja paisteessaTyökiireiden ja flunssan vuoksi meiltä on jäänyt yhteensä neljät Nallin ja Amelien treenit väliin, mutta nyt pääsimme tauon jälkeen Nallin kanssa viikonloppuna peräti kaksiin treeneihin. Alun perin oli tarkoitus mennä sunnuntaina Amelien kanssa piirinmestaruuskisoihin, mutta unohdin ilmoittautua kisoihin! Seniori siis jatkoi edelleen lomailuaan juniorin treenatessa. Huippu viikonloppu takana, tässä vähän tunnelmia.

Herkuttelua

 

Maalla lomailleet tytöt saapuivat kotiin ja ryhtyivät innolla maistelemaan uutta Naturis-herkkua. Pötköä oli tosi helppo leikata eikä se murentunut. Lopputuloksena oli valtava määrä pientä herkkukuutiota, jotka pakastin. Hyvin maistui kanapötkö molemmille niin kotona kuin treeneissäkin. Herkku oli sopivan kosteaa ja kuutiot pomppivat hyvin maassa, mikä on palkatessa tärkeää. Kuutiot eivät sotkeneet treenitaskua eikä haisseet pahalta. Amelielle maistuu yleensä kaikki herkut, mutta Nalli on nirsompi, ja kököt herkut voidaan jopa sylkäistä treeneissä pois. Nämä kuitenkin maistuivat myös treeneissä eli tätä ostetaan jatkossakin! Nyt herkut piti hakea Porvoosta Dog&Cat-liikkeestä, mutta toivottavasti niitä löytyy jatkossa myös muualta.

Milloin tätä oikein syödään?


Tästä muovautui varsinainen kuvaussessio, kun mallit olivat niin keskittyneitä ;)

 
Pakkaseen menossa

 

Fysiikkakartoitus

 

Perjantaina käytiin Nallin kanssa Patrician Hirnin luona fyysisen tason alkukartoituksessa. Patricia tsekkasi Nallin liikkeet eri askellajeissa, pyörimisessä ja liikkeelle lähdön eri asennoista. Nämä taisivat kaikki olla kunnossa, tosin pyörimisessä toinen puoli toimi paremmin. Seuraavaksi koira käytiin läpi ja lihaskunto oli kunnossa syviä lihaksia myöten, jesh! Myöskään puolissa ei ollut eroa ja esim. reidet olivat ilmeisesti ihan saman kokoiset. Yllättäen painoa oli kuitenkin huomaamatta kertynyt ja sitä pitää hieman tiputtaa. Nallin paino on ollut pitkään 6.1 kg, mutta nyt paino olikin Patrician vaa'an mukaan peräti 6.6 kg! Tästä pitää tiputtaa 200g. Tietty vaaoissakin voi olla pientä eroa, mutta nyt kun ajattelin, tajusin, että se on kyllä tainnut saada viime viikkoina enemmän ravintoa. Kotona punnitsin Nallin painoksi 6.3 kg, mikä meneekin sitten hyvin yksiin tuon 200g kanssa. Oon namittanut tempuissa ja hitaassa kävelyssä Ziwipeakillä, jossa on varmaan aika paljon energiaa. Samaan aikaan ruokavaliossa on ollut suhteessa enemmän lihaa kuin aiemmin eli lisää energiaa tullut varmaan sieltäkin. Ruoka-annoksia nyt sitten vaan pienemmiksi, sillä namittelua tarvitaan edelleen.  Amelien paino oli hyvä 7.1 kg eli en ole onneksi onnistunut sitä lihottamaan nameilla.
Lihakset siis kunnossa, mutta mites niiden käyttö? Patricia testasi laatikon ja tasapainotyynyn avulla Nallin jalkojen hahmotusta, kävi ilmi, että ne olivat hukassa! Ei siis ihme, jos jalat välillä lipsuvat 2on2offilta. Hyvä, että selvisi tässä vaiheessa ennen kuin oon ehtinyt aloittamaan kunnolla kontakti- ja keppitreenit! Saimme jumppaohjeeksi treenata joka toinen päivä hidasta astelua laatikolle ja siitä pois sekä tasapainotyynyllä seisomista.  

Suuntakäskyvalmennus

 

Lauantaina alkoikin sitten Panun suuntavalmennus. Sää ei oikein suosinut vaan sade kasteli meidät täysin. Tuntui, että kuurot alkoivat aina kun pääsi radalle! Mutta sateesta huolimatta oli tosi kivaa ja Nalli teki upeasti hommia. Alla video treenin parhaista paloista.


Treenien jälkeen Panu piti luennon suuntakäskyistä. Kävimme läpi, mitä hyötyä suuntakäskyistä on. Kun koira tietää mitä tekee, vilkuilu ohjaajaan vähenee ja suoritus nopeutuu. Jos koira osaa suuntakäskyt, ohjaajalla ei myöskään ole niin kiire ja voi irroittaa koiran kaukaa esteille. Suuntakäskyjen avulla koirasta tulee vähemmän riippuvainen ohjaajasta. Se saa rauhan kääntyä itse, mikä vähentää riman pudotuksia. Lopuksi, suuntakäskyt helpottavat ohjausta myös ansaesteiden suhteen. Kävimme läpi myös treenauksen perusasioita, kuten palkkausta, käskyn valintaa ja ajoitusta, fokusta esteelle (katse lähdössä rimaan) sekä palkkausta. Palkkauksesta puhuminen herätti ajatuksia useamman lelun treenistä, jossa harjoitellaan lelun hylkäämistä. Tätä ollaan joskus harjoiteltu Elinä Jänesniemen treeneissä, mutta sen treenaus on kyllä jäänyt. Tämä siis treenilistalle.

Tarharyhmän treenit

 

Sunnuntaina uhmasimme vesisadetta ja lähdimme Nallin kanssa reippaasti bussilla treeneihin sadevermeet päällä. Ja sittenhän ei tietenkäään satanut tippaakaan, kiitos sadevermeiden. Sen sijaan aurinko pilkisteli uhkaavien pilvien takaa. Treenasimme neliön avulla välistävetoja ja takaakiertoja. Se on kyllä helppo tapa treenin aloittamiseen. Pitää muistaa treenata näitä neliön avulla. Kokeilimme myös suoremmilla esteillä, mikä oli heti vaikeampaa. Etenkin takaakierrot tuntuivat haastavilta, mutta treeni oli huippu, sillä valaistuin, miten ajoissa käsky pitääkään sanoa. Suuntakäskyjen avulla välistävedot tuntuvat kuitenkin jo melko kivoilta, jesh! Tässä pieni pätkä välistävetoja.


Lopuksi teimme myös miniradan. Toi sivuttainen vika este oli kyllä viheliäs. Myös se pitää laittaa treenilistalle! 


 

Treenasimme myös rengasta ilman kehikkoa. Nallista se oli sairaan kivaa! Ja oli se kyllä itsestäkin kivaa nähdä sitä onnistumisen riemua! :)

Viikonlopun kotiläksyinä oli, että suunnittele aina hyvin mitä teet ennen kuin aloitat. Mistä lähdet, minne meet, milloin käskytät, miten ja milloin palkkaat? Tuntuu, että kun nämä ovat kohdillaan, niin Nallin kyllä usein handlaa lopun! Hieno viikonloppu, nyt levätään urakalla! Kiitti kuvaajille ja valmentajille kivoista treeneistä! :)

Uupunut urheilija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti