tiistai 22. syyskuuta 2015

Kiirettä pitää!


Huh, olipas kiireinen viikko! Maanantaina Amelien fyssari, tiistaina Seppo Savikon koulutus, keskiviikkona Tehis Cup, torstaina Amelien treenit, lauantaina Nallin treenit sekä hallitalkoot ja sunnuntaina Amelien kisat sekä seuran sponssitiimin kokous. Perjantainakin olisi ollut mahdollisuus mennä kuuntelemaan Anne Saviojan koulutusta, mutta se oli jo valitettavasti pakko jättää väliin.

Amelien fyssari

 

Vein Amelien maanantaina 14.9. fysioterapeutti Tamara Merenvallan hoidettavaksi Käpylään. Aiemmin Amelie on ollut silloin tällöin hierojalla ja pari kertaa osteopaatilla, mutta nyt halusin viedä sen myös fyssarin tsekattavaksi. Amelie ei yleensä ravaa kovin hyvin lenkillä vaan ottaa vähän väliä laukka-askelia. Nyt kun se liikkui Tamaran edessä, se kuitenkin ravasi täydellisesti ilman yhtään laukkaa. Tuli sellainen olo, että noi laukka-askeleet onkin mielenosoitusta tylsistä lenkkireiteistä! Jännitin vähän käyntiä, sillä mietin, että jos löytyy isompia ongelmia, jäämme heti eläkkeelle. Isompia ongelmia ei kuitenkaan onneksi löytynyt, mistä olin tosi tyytyväinen. Rakenteellisia ongelmia ei ollut ja polvetkin olivat ihan ok. Saimme luvan jatkaa harrastusta entiseen kevyeen tyyliin. Jumeja toki löytyi jonkin verran, niinkuin yleensä. Lavoissa, takaosassa ja selässä jonkin verran jumia. Niitä saatiin avattua, mutta varattiin Amelielle kuitenkin uusi aika marraskuulle.

Seppo Savikon koulutus

 

Tiistaina 15.9. pääsin kuuntelemaan Sepon oppeja. Kyseessä oli HSKH:n koulutusohjaajille tarkoitettu koulutus ja pääsin mukaan, vaikken nyt koulutakaan, kun tilaa oli. Kamalan vesisateen vuoksi koulutus pidettiinkin pienessä varastossa, vaikka alunperin oli tarkoitus treenata ulkona koirien kanssa. Tämä ei haitannut, sillä Nalli oli sateesta aivan surkeana ja Sepon juttuja oli kiva kuunnella sisätiloissa. Aiheena oli "Motorisen taidon opettaminen", mutta keskustelu oli niin innokasta ja hauskaa, että eksyimme moneen otteeseen aivan toisiin aiheisiin. Tärkeimpiä ahaa-elämyksiä oli itselle se, että monet ohjaukset kannattaa pilkkoa tarpeeksi pieniin osiin niin että ne on helppo opetella ja omaksua. Kun liike pilkotaan, sen harjoitteleminen on myös turvallisempaa eikä polviin ja nilkkoihin tule niin helposti vääriä kiertoliikkeitä. Päädyimme myös keskustelemaan ihmisten eri tyyleistä ja vahvuuksista sekä eri maiden agilitykoulutuksesta ja eroista koiran kouluttamisessa. Se nätti ja ohjeiden mukainen ei ole aina se nopein ja luontevin. Jos ja kun taas koulutan agilitya, päätin jo nyt antaa enemmän tilaa persoonille ja luovuudelle! Tästä koulutuksesta jäi innostunut olo ja hyvä mieli!

Tehis Cup, osakisa II

 

Tehis Cupin toinen osakisa kisattiin keskiviikkona 16.9. Tällä kertaa vain Nalli pääsi kaahaamaan. Supermölleillä olikin tosi haastava rata! Vähän liian vaikea, sillä supermölleissä on sekä kokemattomia koiria että usein myös kokemattomia ohjaajia. Meidän tuloksena 5 ja HYL. Lähtö tuli tehdä aika kaukana koirasta, jos halusi koiran parempaan putken päähän. Matkalla oli myös tiukka käännös, hankala linja, pimeä putki sekä pitkiä suoria.

Ekalla radalla tuli mokattua heti alussa kun päästin Nallin karkaamaan. Olin juuri ehtinyt miettiä, että nyt vapautan sen ennenkuin se karkaa ja sitten tajusin, että sehän meni jo ja silti vapautin! Tiukka käännös toisen putken jälkeen meni ihan plörinäksi, kun valssi oli myöhässä. Sitten sain ohjattua hankalan linjan vikalle putkelle ok, mutta Nalli yritti mennä pimeään putkeen painon ja putken väliin, josta kielto. Loppusuoralla irtosi kuiteskin kivasti.

Tokalla radalla sain muistuteltua paikalla pysymisestä. Valssi onnistui paremmin kuin ekalla radalla, mutta sitten suoran linjaus vikalle pimeälle putkelle epäonnistui. Yritin ottaa etumatkaa ja lähettää Nalli kauempaa, mutta jäinkin liian lähelle enkä päässyt ajoissa liikkeelle. Siitä Nalli irtosikin sitten väärään suuntaan mun eteen ja meni väärään päähän putkeen. Vähän vaarallinen tilanne, kun ohjaajan ja koiran linjat leikkasivat. Mutta olipas hienosti irrottu Nallilta! Ei mitään kyselyä vaan eteenpäin! Olin tosi tyytyväinen, että sain jatkettua lopun niin, ettei Nalli tainnut tajuta, ettei rata mennytkään oikein. Kävin testaamassa radan vielä kerran, mutta  tuo kohta meni ihan samalla tavalla, vaikka yritin ohjata paremmin. Ohjaaja toimi tuossa tietty magneettina ja käänsi koiraa väärään suuntaan. No Nalli ajatteli varmasti saaneensa tuplanollan ja lähti ylpeänä jäähdyttelylenkille.

Molemmat radat


Kisaikäinen, muttei kisavalmis


Nalli 1.5 vuotta
Torstaina Nalli täytti 1.5v ja siitä tuli kisaikäinen! Aika hurja ajatus, että tämän juniorin kanssa voisi lähteä kisaradoille. Toki tilanne voisi tuntua toiselta, jos olisimme treenanneet kovemmalla tahdilla, mutta nyt tuntuu hyvältä, ettei sitä voi tehdä ja että ollaan edetty rauhassa. Annetaan Nallin löytää rauhassa jalkansa, tasapainonsa sekä itsevarmuutensa. Esteiden ja yhteistyön kanssa on vielä paljon tekemistä. Toivon, että kun päästään viimein kisaradoille, voidaan kisailla luottavaisin mielin ja pitkään.

Amelien treenit

 

Päästiin Amelien kanssa kipittämään torstaina 17.9. Suvin treeneihin. Näistä treeneistä jää kyllä aina niin hyvä mieli. Radalla oli paljon haastavia kohtia ja kyllä siellä ansoihin sujahdeltiinkin. Olin toivonut radalle keinua, joka oli epiksissä huonolla tolalla. Nyt se sujui hyvin, vaikka kuinka yritin hetsata koiraa. Vähän oli Amelie hitaalla päällä treeneissä. Tuon kentän pohja on kyllä aika pehmeä, mutta oiskohan fyssari tai sadekeli väsyttänyt.

Nallin suuntatreenit

 

Lauantaina 19.9. oli Panun vetämät suuntakäskykurssin treenit Racinel Areenalla. Tällä kertaa treenattiin suuntakäskyjä niin että takana oli ansaputki. Olin tosi mielissäni treenistä, sillä meidän on pitänyt treenata tätä pitkään, mutta se on jäänyt. Kun vauhtia tuli lisää, Nalli sujahteli putkeen. Onneksi kääntyminen saatiin kuitenkin lopulta onnistumaan. Tällöin putki oli kuitenkin melko kaukana (4-5m) hypystä eli tätä täytyy treenata lisää. Nalli oli hallitreeneistä ja radasta aivan onnessaan. Aluksi se tiputteli rimoja, mutta johtui ehkä paluusta halliin. Videoista huomasin, että vapautan Nallin usein niin että pysähdyn ja lähden itsekin liikkeelle. Täytyy muistaa treenata sitä, että vapautan myös liikkeestä.

Treenipätkiä


Kamerasta loppui akku, tässä viimeinen veto

Kurssilaisille esiteltiin uusi kännyköiden Slack-sovellus, jossa voi keskustella ja jakaa tiedostoja. Sieltä löytyy luentoja ja voi keskustella open kanssa. Treenien jälkeen pistettiin hallia talkoovoimin kuntoon odottamaan mattojen ja kumirouheen pesua. Sen jälkeen on hyvä aloittaa talven treenit!

Amelien kisat

 

Sunnuntaina 20.9. lähdettiin Amelien kanssa kisaamaan pitkästä aikaa. Menimme KAT:in kisoihin Järvenpäähän ja tajusin, että siellä emme ole ennen kisanneetkaan. Ilma oli tosi kuuma, mutta onneksi auton sai varjoon, sillä Nalli oli turistina mukana. Ekalla radalla Henri Luomala oli tehnyt tosi kivan oloisen radan ja riemastuin kun radalla ei ollut sitä keinua ja se oli optimaalinen juoksu-A:n suoritukseen. Amelie lähti hyvällä draivilla liikkeelle, mutta hyppäsi piru vie puomin ja rata piti sitten lopettaa siihen.

Agilityrata


Toista rataa saimmekin odotella tovin. Tuomari vaihtui ja rata rakennettiin uusiksi, mutta me ei päästykään sille radalle vaan ensin kisasivat medit, sitten maksit ja sitten vasta rakennettiin rata meille. No onneksi ilma suosi ja seura oli hyvää kuten myös buffan tarjonta! Tokan radan tuomarina oli Anne Savioja. Rata oli tosi kiva! Se myös sujui ihan kivasti, mutta toinen putkijarru jotenkin epäonnistui, sillä Amelie hyppäsi sen jälkeen ylimääräisen hypyn. Ilmeisesti putkijarru oli liian ajoissa tms. Otan mielelläni kommentteja vastaan, mikä siinä mätti. No Amelie ehkä luuli tehneensä nollan, sillä sain jotenkin ohjattua radan loppuun. Vaikka tuli tuplahylly, oli kiva kisata tän pienen huippumenijän kanssa!

Hyppyrata


Jopas oli viikko! Sunnuntai-iltana ei ollut enää aikaa tai tarmoa päivittää blogia, joten tekstin julkaisu venyi tällä kertaa alkuviikkoon. Maanantaina en meinannut saada koiriakaan ylös sängystä ja Amelie meni mielenosoituksellisesti nukkumaan mun repun päälle, kun yritin lähteä töihin. Seuraava viikko onkin paljon kevyempi. Luvassa Tehis Cupin vika kisa, mitä odotan innolla. Toivottavasti nyt tulisi vähän helpompi rata supermölleille. Sunnuntaina jää valitettavasti Nallin tarharyhmän treenit peräti kolmatta kertaa väliin. Toivottavasti ehtisimme nyt sitten panostaa vapaatreeniin ja tehdä niitä kotiläksyjä…

P.S. Kiitos kuvauksesta Tealle ja Päikille!

Maanantaiaamuna lenkille lähtijät olivat vähissä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti