tiistai 10. marraskuuta 2015

Keppejä ja jumppaa

Tarharyhmän treenit

 

Perjantaina 6.11. Marjo oli kehitellyt tarhislaisille vauhdikkaan ja haastavan ratapätkän. Siihen sisältyi muutama välistäveto melko vaikeasta kulmasta ja reippaasta vauhdista. Eka kohta oli heti alussa ja toinen putken jälkeen. Olin ajatellut soveltaa näihin kohtiin suuntakäskyjä ilman puolivalssia ja ehkä jopa ilman vastakkaista kättä, mutta ei vaan onnistunut! Jouduin lopulta ottamaan käännöksen puolivalssilla, sillä muuten Nalli meni seuraavan esteen väärältä puolelta. Puolivalssilla sainkin sitten toimimaan käännökset ihan kivasti. Rimat olivat 25 cm, ylempänä kuin yleensä, mutta sujuivat melko ok. Harmi kun ei oo videolla, niin ei voi katsoa, miten hyppytekniikka luonnistui.

Kujakeppejä 

 

Marjon treenien lopuksi otettiin kujakeppejä ja kävimme treenaamassa niitä myös maanantaina 9.11. Niillä edistystä, jesh! Nalli on aiemmin juossut kujaa niin lujaa, että kun se on osunut keppiin, se on lentänyt kujasta ulos ;) Nyt saatiin kavennettua sen verran, että kepit osuivat Nalliin ja se pysyi silti sisällä! Kepit imevät Nallia hyvin ja se hakee kivasti sisään, kunhan mun lähetys on ok. Umpikulma on avokulmaa haastavampi ja sitä piti vähän helpottaa sekä huolehtia, että eka keppiväli erottuu lähetyskulmasta. Nyt on tarkoitus treenata vaikempia sisäänmenoja 2x2-kepeillä ja sitten myös kujilla. Suuri kiitos Almalle videosta ja avusta!

Keppitreeni ma 9.11.


Laatikkojumppaa

 

Nallin jumppaohjelmaan kuuluu sekä laatikkojumppa että tasapainotyynyllä seisominen joka toinen päivä. Tavoitteena on, että Nalli löytäisi jalkansa :) Tasapainotyyny sujuu jo tosi kivasti ja Nalli pysyy sen päällä vaaditun 30s. Aloitimme isommalla laatikolla ja siirryimme nyt pienempään. Aluksi Nalli asteli laatikolle ja sieltä pois yksi jalka kerrallaan. Nyt olemme vaikeuttaneet jumppaa niin että laatikko on pienempi (saman kokoinen kuin etu- ja takajalkojen väli) ja Nalli kääntyy laatikon päällä ja palaa samaan suuntaan mistä tulikin. Kääntyminen sujuu jo melko hyvin ja takajalat toimivat erikseen, mutta etujalkojen nostelu eri tahtiin on haastavaa. Kävimme torstaina 5.11. tuuraamassa Ullan hyppytekniikassa ja Nalli on kehittynyt jumpan myötä takaosan suhteen, mutta etuosassa on vielä parannettavan varaa. Sama näkyy laatikkojumpassa. Lauantaina pääsemmekin onneksi Patrician fysiikkatsekkiin kuulemaan jatko-ohjeita.

Tasapainoilua laatikolla.


Ämpärijumppaa

 

Treenasimme tänään poispäinkäännöksiä olohuoneessa Soilen ohjeiden mukaisesti. Kun saadaan poispäinkäännökset toimimaan, myös takaaleikkaukset helpottuvat. Hyvin mahtuu treenaamaan pienellä koiralla näinkin pienessä asunnossa :) Nallista treeni on huisin hauskaa!

Poispäinkäännöksiä ämpärien avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti