keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Fasettilukon avaus ja treenitapojen päivitystä

Fasettilukon avaus


Nallilta löydetty fasettilukko huolestutti, vaikka tajusinkin, ettei se varmaan ole kovin kivulias, kun Nalli liikkui niin hyvin. Lukon vuoksi Nalli jätti tiistaina Iinan treenit väliin ja Amelie pääsi tuuraamaan Nallia. Meillä olisi ollut aika Tamara Merenvallalle seuraavalla viikolla, mutta halusin Nalli hoitoon mahdollisimman pian. Ilokseni sainkin ajan Mevetiin Riina Koskelmalle keskiviikkona 18.11. Tässä Riinan muistiinpanot Nallista:

"Liikkeessä ok, seisoessa painonvaraus asymmetrinen. Lihasmassat symmetriset. Oikean etujalan lavan alta 1. kylkiluu joustoltaan pehmeä. Rintarangan 789 nikamissa jäykkyyttä. Lannerangan 4. nikama jäykkä ja fasettilukko, vasen puoli alempana. SI-nivelten liikkuvuus rajoittunut. Vasen enemmän ventraalisesti. Nalli vastasi hoitoon hyvin ja rangan sekä SI-nivelten liikkuvuus hyvä hoidon jälkeen.

Mietin etukäteen, liittyykö lukon avaukseen jotain niksautusta, mutta mitään niin järeää ei tarvinnutkaan tehdä vaan lukko avautui vain aluetta muuten käsittelemällä. Nalli suhtautui hoitoon rauhallisesti ja venytteli tyytyväisenä. Sain ohjeeksi ottaa pari päivää rauhallisesti ja tarkkailla tilannetta. 


Tarharyhmän treenit


Vähän mietin, että menemmekö perjantaina 20.11. tarharyhmän treeneihin, mutta päätin lopulta mennä ja ottaa vähän kevyemmin. Treenasimme pitkästä aikaa puomin 2on2offia. Tarkoituksenani oli tehdä treeni niin, että alastulo olisi ollut kokonaan maassa, mutta kun muut treenasivat madalletulla puomilla, teimme mekin treenin loivalla alastulolla. 2on2off oli vähän päässyt unohtumaan ja toimi vain kun Nalli hyppäsi sivulta. Kun laitoin sen juoksemaan alastuloa, Nalli vetäisi kontaktista ohi, mutta palasi kuitenkin korjaamaan tilanteen. Lopulta paras treenivaihtoehto oli se, että apupalkkaaja antoi namin kun Nalli tuli 2on2offille ja sitten heitti lelun vapautuksesta.Täytynee ottaa tähänkin taas naksu mukaan.

Toinen treeni oli minirata. Laitoin rimat alas, mutta mukana oli muuri ja juoksua tuli melko paljon, joten ei ehkä vastannut sitä mun ajattelemaa kevyttä treeniä. Meni vähän sekoiluksi, kun mun ponnari hävisi ja hiukset hulmusivat eteen. Lopuksi kiedoin hiukset hupun sisään ja ohjaajaksi kuoriutui oranssi munapää :DSivuirtoamista ja viskiä

 

Olimme sunnuntaina 22.11. Satu Sinisalon treeneissä, jossa hiottiin meidän yhtä haastetta eli sivuirtoamista. Tämä on ollut tyypillinen ongelma epiksissä, jossa Nalli ei hakeudu putken jälkeen hypylle vaan juoksee mun jalkojen perään. Tämän vuoksi oon yrittänyt käydä linjaamassa Nallia esteille aiheuttaen karmivia linjoja seuraaville hypyille. Nyt treenattiin apupalkkaajan avulla niin että Nalli käy hyppäämässä edessä olevan esteen putken jälkeen. Jatkossa voin treenata tätä itse jättämällä palkan esteen taakse. Taas yksi treenattava asia lisää listaan, riipsraaps! Täytyy muistaa lisätä tämä myös ratatreeneihin. Treenasimme myös viskileikkausta ja vähän myös poispäinkäännöstä, jotka sujuivat melko hyvin. Muistutusta tuli myös katseen merkitys. Pidä pää alhaalla ja katso koiran tulevaa linjaa ja estettä. Puhuimme myös lähtörauhasta ja käsistä. Mulle pitäisi aina sanoa ennen lähtöä, että "rauha" :)  


 

2x2-keppitreenit

 

Kävimme maanantaina 23.11. treenaamassa keppejä. Tarkoituksena oli saada ratkaisua meidän 2x2-pulmaan. Nalli menee suoraan toisesta portista sisään, sillä lelu on tullut sen jälkeen. Oon kyllä pyrkinyt palkkaamaan myös väliin, mutta kun lelu on tullut kerrankin tokan välin jälkeen, Nalli onkin mennyt sen jälkeen suoraan sinne. Totesimme, että paras tapa on siirtyä takaisin namiin ja naksuun. Melko pian Nalli hoksasikin idean ja haki lopuksi ekasta portista sisään vaikeammastakin kulmasta. Jesh, upea edistys! Tarkoitus on tehdä aina mahdollisimman vähän toistoja. Toistojen välissä oli taukoa, mutta nyt videolla näyttää, että olihan niitä silti aika monta. Noh, ensi kerralla sitten vähemmän toistoja. Ja nyt kun menetelmät on päivitetty ja homma hoksattu (?), treeni sujuneekin paremmin.
Uusia hankintoja

 

Nalli-paran lelut ovat nykyään lähinnä vanhojen pehmolelujen nahkoja ja osasia. Hellyin Ikean keikalla ja ostin sieltä Nallille uuden minipossun. Possu oli hitti ja edelleen ehjä!

Uudet ystävykset

Kävimme HSKH:n kisoissa juttelemassa Berran tyypin kanssa hihnojen lukoista. Meillä on  muutamia uusia Berran hihnoja, joissa on BGB-lukko. Tämä lukkotyyppi on suosittu ja sen pitäisi olla pistoolilukkoa parempi, mutta jostain syystä Nalli pääsee siitä irti. Tämä on sattunut kolme kertaa kahdella eri hihnalla. Onneksi yhdelläkään kerralla ei ole sattunut mitään vakavaa, mutta kahdella kerralla olen ollut itse poissa paikalta, mikä on ollut hyvin ikävää. Ekalla kerralla Nalli viipotti vapaana epiksissä ja toisella kerralla parkkipaikalla. Onneksi pako oli huomattu heti molemmilla kerroilla. Kolmannella kerralla olin itse vieressä kun Nalli oli kiinni treenihallin seinässä ja repäisi täysiä eteenpäin päästen irti lukosta, vaikka remmi oli musta ihan suorassa. Molemmat lukot vaikuttivat ihan priimalta, joten syynä lienee räjähtävänä nopea valjaissa olevan parson. Pistoolilukollisissa remmeissä ei ole ollut vastaavaa ongelmaa, joten vaihdoimme Nallin remmit sellaisiin. Täytyy kuitenkin tarkkailla tilannetta ja tilata tarpeen tullen turvalukollinen hihna. Fleecehihnaan saimme ihanat uudet värit, Nallille pinkkiä ja mulle oranssia :) Berran fleecehihna on kyllä ihana treeneissä ja kisoissa, sillä se on mukava kädessä ja joustaa jonkin verran.

Uusi pistoolilukko ja vanha BGB-lukko grip-hihnoissa

Uusi ihana Berran fleecehihna

Kiitos Riinalle Nallin hoidosta, Marjolle ja Sadulle kivoista treeneistä, Jaanalle sekä Almalle avusta treeneissä sekä Niinalle, Päivikille ja Almalle videoista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti