sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Suuntaa ja fysiikkaa sekä tappijalkojen mestaruustaisto

Suuntatreenit

 

Lauantaina 14.11. olimme Nallin kanssa Panun suuntakäskytreeneissä Porvoossa. Treenit sujuivat kivasti, vaikka vähän säätöä tulikin. Treenasimme entistä haastavampia lähetyskulmia esteille. Oma rytmitys ja rintamasuunta olivat treenissä tärkeässä osassa ja aiheuttivat välillä päänvaivaa. Videolta katsottuna mun kädet viuhuu aika levottomasti, mikä ehkä häiritsi koiraa. Jäin miettimään vikan treenin kanssa, että missä menee raja takaakierron ja suuntakäskyn välillä. Välillä nimittäin tuntui, että Nalli ryysi esteen mun edestä, sillä ei olla tehty suuntakäskyillä esteitä näin takaa. Olisikohan pitänyt sittenkin tehdä tämä sanomalla ensin takaakiertokäsky?

Videota suuntatreeneistä. Jostain syystä ääni tulee kuvan perässä. Näissä treeneissä sanoin aluksi suuntakäskyä jopa ennen edellistä hyppyä, mutta sitä ei huomaa videolta. Käskyt tuli oikeasti aikaisemmin ;)



Fysiikkatsekki

 

Panun treenien jälkeen pääsimme Patrician fysiikkatsekkiin. Kävimme läpi Nallin jumpan edistymistä. Koska en saa Nallia menemään laatikolta alas yksi etujalka kerrallaan, vaihdoimme jumpaksi helpomman tehtävän eli astelun laatikon sisään. Tasapainotyynyllä seisominen sujui melko hyvin, mutta siinä Patricia huomasi Nallin olevan toispuoleinen. Kerroin, että olin havainnut toispuoleisuutta myös fyssari-Tamaralta saamassamme jumpassa, jossa koira makaa maassa ja namin avulla heijaa eteen ja taakse. Ennen Nalli on pitänyt siinä takajalat tiukasti vieressä, mutta viime aikoina toinen takajalka on levinnyt sivulle. Kun demonstroin ongelmaa, Patricia huomasi koiran kääntyvän kieroon ja syyksi selvisi fasettilukko selkärangassa! Se on voinut tulla esim. törmäyksestä tms. Heijailu on nyt huono idea, onneksi en sitä ole viime aikoina niin paljoa tehnytkään sen jälkeen kun huomasin ongelman. Kun nostimme Nallin takajalkoja, huomasimme, että toinen takajalka oli toista painavampi eli Nalli pisti enemmän painoa vasemman jalan päälle. Hyvä kun tämä selvisi! Pitää muistaa tarkkailla jatkossakin, ovatko kaikki jalat yhtä painavia. Onneksi fyssariaika on tulossa pian. Kun lukko on saatu avattua, nostelen jatkossa Nallin takajalkoja yksitellen joka päivä.

Russelimestikset

 

Sunnuntaina 15.11. osallistuimme Amelien kanssa tappijalkojen eli jackrusseleiden mestaruuskisoihin. Ekalla kierroksella juoksuA meni plörinäksi ja sitten ohjaus olikin löysää sekä huolimatonta ja hyllyhän siitä tuli. Tokalla kierroksella rata sujui paljon kivemmin, mutta A:sta taas virhe enkä tollo tajunnut uusia sitä! Lisäksi tokavika rima tippui, niinkuin monelta muultakin. Mutta meno tuntui muuten mukavalta. Ja olin mielettömän tyytyväinen, että molemmilla radoilla sekä puomi että keinu sujui hyvin. Etenkin ekan radan puomi oli ihan super, vaikka Amelie olikin kiihkeänä lähdössä. Putkirallissa oli huisin hauskaa ja saatiin kolmanneksi nopein aika ja hienot palkinnot: Nutrolin, kaksi herkkupussia sekä lelu. Kiva tapahtuma, kiitos järjestäjille! :)

Tässä kaikki mestaruusradat:


Kiitos Panulle ja Patricialle koulutuksista sekä Päikille, Pinjalle ja Oulalle kuvaamisesta! :)


Rupeeks tää teksti olee jo valmis?

Kiitti kun luit meidän kuulumiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti