keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Taskut täynnä neuvojaTreenilistan päivitystä

 

Hyvin pieni urheilija

Tiistaina 27.10. olimme Nallin kanssa Janne Karstusen treeneissä. Treenasimme takaakiertoja ensin vastakkaisilla ja sitten rinnakkaisilla esteillä. Takaakierrot sujuivat ihan kivasti vastakkaisilla esteillä kun mun ei tarttenut liikkua niin paljon, mutta rinnakkaisilla homma hajosi kun juoksin itse rinnalla, sillä mun liike veti Nallin esteestä ohi. Tämä pulma havaittiin jo edellisissä treeneissä. Nyt yritimme pilkkoa tehtävää osiin. Juttelimme myös siitä, että Nallin kanssa tulisi päästä lähettämään se takaakiertoihin kaukaa ja tehdä takaakierrot ja välistävedot pienieleisesti liikkuen itse edessä. Janne muistutti, että takaaohjausta tulisi kouluttaa paljon jo pienestä pitäen. Taas yksi uusi merkkaus treenilistaan.

Tein myös muutamat kujakepit, jotka meni hyvin vähän haastavimmastakin kulmista ja hyppyesteen jälkeen. Kujat pitää olla vielä melko leveänä vaikeammista kulmista. Suoraan mentäessä voin jo kaventaa.

Takaaleikkausta ja takaakiertoja

 

Torstaina 29.10. menimme pitkän treenattavien asioiden listan kanssa Soile Lahden jaetulle yksärille. Aloitimme kohdasta takaaleikkaus. Oon ollut mielestäni huono takaaleikkaamaan ja käyttänyt takaaleikkauksia vähän Amelien kanssa. Ensin kävimme läpi takaaleikkauksen teoriaa.  Sitten testasin takaaleikkausta Nallin kanssa käytännössä. Aluksi tuntui, että sehän sujuu suht ok, mutta toisella puolella homma kuitenkin hankaloitui. Rupesimme purkamaan ohjausta osiin ja harjoittelemaan pelkkää poispäinkäännöstä siivekkeen ympäri. Sekään ei oikein meinannut onnistua, kun koira lähti tarjotamaan kokoa ajan itse hyppyä. Saimme onneksi loistavat ohjeet poispäinkäännösten treenaukseen ämpärillä. Ja mikä parasta, sain kokeilla treenien jälkeen Soilen omalla koiralla Pihlalla, joka oli hommassa ihan hikari. Tällöin vasta tajusin jalkojen rytmin merkityksen poispäinkäännössä. Kotona piti heti kokeilla Nallilla ja paperiroskiskella ja lähti heti sujumaan! Jee! :)

Soilen treenissä ehdimme treenata myös toista pulmallista asiaa, takaakiertoja päällejuoksulla. Nalli lähtee takaakiertoihin kaukaa, muttei hyppää rimaa jos itse juoksen hypyn edestä. Tajusin, että oon tehnyt takaakiertoja liian paljon pelkällä puulla, tolpalla tai siivekkeellä. Oon sitten yrittänyt treenata tätä heittämällä lelun riman yli. Vauhtia on kuitenkin ollut liikaa ja Nalli on joutunut lyömään tässä jarrut pohjaan. Nyt harjoittelimme hitaalla vauhdilla ja namilla. Koira ohjattiin käden avulla hypystä yli ja vähitellen ruvettiin liikkumaan pidemmälle. Tämä rupesi toimimaan, vaikka meinasinkin edetä liian nopeasti. Treeneissä Soile huomasi, että Nalli varastaa lähdössä vähän. Täytyykin selvitellä, mistä vapautuu. Ehkä vapautuu ohjaamisen aloittamisesta eli liikkeestä.

Tässä pätkiä treeneistä.


Takaakiertoja ja välistävetoja

 

Perjantaina 30.10. pääsimme vielä Panu Erolan suuntatreeneihin. Loman vuoksi meiltä jäi useammat treenit väliin ja nyt päästin sen vuoksi tukiopetukseen. Teimme lyhyen pätkän takaaleikkausta ja sitten välistävetoja yhdellä kädellä. Takaaleikkauksen kanssa oli vähän probleemaa, vaikka lopuksi menikin ihan ok. Välistävedot sen sijaan sujuivat lopulta ihan huipusti! Teimme kuuden esteen neliötä niin, että välistäveto tehtiin suuntakäskyllä sekä ohjaavaa kättä laskemalla ja olkapäätä avaamalla. Eli vastakkaista kättä tai yläkropan kiertoa ei käytetty. Treenattiin tätä myös viime viikolla ja silloin oli hankalaa. Nyt lopulta loksahteli kohdalleen, kun maltoin viimein ottaa katsekontaktin koiraan kun se piti vetää esteiden välistä. Oli myös helpompaa tehdä ohjaus kauempaa. Lopulta Nalli meni välillä niin sujuvasti, että katsekontakti jäi jo olemattomaksi sen osalta, kun se kaarsi jo seuraavalle esteelle. Olin näistä treeneistä aivan fiiliksissä! Puhuttiin siitä, että Nalli jää helposti toistamaan jonkun kohdan virhettä, joten voi olla hyvä siirtyä jatkamaan treeniä toisesta kohtaa.

Keppejä mökillä

 

Viikonloppu sujui mökillä ja otin siellä lyhyet keppitreenit 2x2-kepeillä. Ne eivät sujuneet kovin hyvin. Puiset kepit eivät ehkä erottuneet kovin hyvin maastosta, sillä Nalli teki virheitä erityisesti vasemmalta puolelta umpikulmasta. Päädyin helpottamaan treeniä melko paljon. Täytyy testailla taas Ojangon kepeillä ja miettiä, miten treeniä jatketaan.

Kaahausta Iinan treeneissä


Tiistaina 3.11. Nalli pääsi kaahaamaan Iina Asunnan treeneihin. Aluksi testasimme puomin leijeröintiä putkeen lähetyksessä. Se sujui hyvin, mutta Nalli ei toki puomia vielä haekaan. Sitten testasimme putken jälkeen vinohypyn ohjausta molemmin puolin. Olin varma, että tämä olisi meille haastavaa, mutta Nalli hakikin hypyn hyvin. Ehkäpä viime viikon treeneistä olikin jo apua! Aluksi ohjasin varmistellen puolivalssilla, mutta sitten vaihdoin pelkkään vastakkaiseen käteen. Tämänkin kohdan olisi varmaan voinut ohjata pelkällä olkapään kierrolla, mutta siihen ei pokka vielä riittänyt. Otimme samaa kohtaa myös takaakierrolla, jotta samaan treeniin tulisi ohjauksen erottelua. Tätä en ollut ennen ajatellutkaan ja idea tuntui hyvältä, sillä Nalli jää helposti suorittamaan juttuja samalla lailla. Takaakierron jälkeen tulikin heti virhe. Saattoi toki myös johtua ohjauksen ajoituksesta ja sijainnista. Lopuksi teimme erikoisesteitä suoralla. Niiden treenaus on jäänyt tosi vähälle. Teimme ekaa kertaa täysikorkeaa rengasta ensin tarjoamalla ja sitten suoran päässä. Ja sehän sujui myös vauhtisuoran päässä. Vitsit olikin kivaa :)

Parhaat palat.


Koko treeni.


Kiitti treeneistä ja neuvoista kivoille koutseille sekä kuvauksesta Päikille ja Empulle! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti