keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Japanilaisen helppous ja lähetyksen vaikeus


Tiistaina 19.4. olimme Nallin kanssa Iina Asunnan treeneissä. Treeni oli tosi hyödyllinen, sillä siihen kuului mm. meille haastavia sivuttaishyppyjä. Yllättäen sivuttaishypyt sujuivatkin aika kivasti. Oikeastaan Nalli suoriutui kaikesta erinomaisesti ja mokuilut menivät mun piikkiin.  Tuntuu, että kun en ole enää treenannut tai kisannut Amelien kanssa, mun ohjaus on ruostunut. Nallin kanssa ollaan kuitenkin treenattu lähinnä vain melko lyhyitä ja helppoja pätkiä. Nallin kanssa mun pitäisi nyt löytää kultainen keskitie, jossa ohjaan esteet tarkasti, mutten varmistele. Siinä missä Amelie antaa anteeksi epäselvät lähetykset ja huitovat kädet, Nalli rankaisee niistä heti. Nalli kuitenkin lukee jo rataa sen verran kivasti, että voisin ruveta ohjaamaan vähän rennommin ja luottaa linjoihin kuitenkaan hätäilemättä.

Alkuun pohdin ensin pakkovalssia, mutta rataantutustumisessa puhuimme, että seuraavaan hyppyyn ehtiminen voi olla sillä haastavaa. Päätinkin sitten kokeilla alkuun japanilaista, vaikken oo sitä muistaakseni Nallin kanssa ikinä tehnyt. Epäilin, ettei se onnistu, mutta mitä vielä! Nallihan luki ohjauksen erinomaisesti! Pitääkin ruveta rohkeasti käyttämään japskia, sillä se on musta ihanan vauhdikas ohjaus kunhan sen vain saisi itselleen selkäytimeen.

Putken ja okserin jälkeen tuli meille haastava osuus, jossa takaakierrosta piti lähettää seuraavalle esteelle niin että pääsisi itse hyvin liikkeelle. Tuntui, että joko lähetys jäi puolitiehen tai sitten jäin esteelle jumiin niin etten päässyt ajoissa tekemään persjättöä seuraaville esteille. Ongelmana oli myös rytmitys takaakierron jälkeen, sillä lähdin liian ajoissa liikkeelle. Se onkin musta yksi rytmityksen vaikein asia kun pitäisi malttaa odottaa koiraa, jottei olisi liian aikaisin seuraavassa paikassa. Saatiin onneksi pilkottua kohtaa niin että saatiin onnistumisia. Ja tuntui, että idea meni jakeluun: lähetys tarpeeksi kaukaa, selvällä isolla askeleella, jolla sitten nopea voimakas ponnistus toiseen suuntaan.

Kyllä Nalli Naperon kanssa on makee treenata! Kiitti Iina & Emppu treeneistä! :)

Tässä koko treeni

Ja tässä parhaat palat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti